www.serpilis.kz

Главная » «Үздік сабақ – 2017» » «ҮЗДІК САБАҚ – 2017» Республикалық байқау қатысушысы: Өтепқали Жайнагүл Жұматқызы

«ҮЗДІК САБАҚ – 2017» Республикалық байқау қатысушысы: Өтепқали Жайнагүл Жұматқызы

«Үздік сабақ» республикалық байқауына қатысушы түйіндемесі

Тегі Аты Әкесінің аты Өтепқали Жайнагүл Жұматқызы
Ұйымы, лауазымы Индер көп бейінді ауыл шаруашылық колледжі

I санатты Өндірістік оқыту шебері

Үй мекен-жайы(индекс, көше, село/ қала/ аудан, облыс) Атырау облысы, Индер ауданы

Индербор кенті

Махамбет көшесі 15 үй

060200

Байланыс телефоны 8 (712-34) 2 10 18: 8 702 280 27 33
Е-mail otepkali70
Бағыты «Жаратылыстану бағыты бойынша үздік сабақ»
Сабақ тақырыбы Мал етінен ыстық тағамдар пісіру.

Сиыр етінен стейк тағамын дайындау

Шеберлік-сынып, бейнетүсірілім

Сыныбы, курс 01-кТамақтандыруды ұйымдастыру

Өтепқали Жайнагүл Жұматқызы

Еттен ыстық тағамдар пісіру. Сиыр етінен стейк тағамын дайындау

Индер көпбейінді ауылшаруашылық колледжі

Атырау облысы, Индер ауданы, Индербор кенті

Өндірістік оқытудың сабақ жоспары

Мамандығы: «Тамақтандыруды ұйымдастыру»

Топ: 01-к-Аспаз, І курс

Сабақ № 47 Күні 12.11.2016 жыл

Тақырыбы: Сабақтың түрі Оқыту әдісі
Еттен ыстық тағамдар пісіру. Сиыр етінен стейк тағамын дайындау Жаттығу сабағы Түсіндірмелі топтық
Сабақтың мақсаты: Пән аралық байланыс Көрнекілік
Білімділік Дамытушылық Тәрбиелік
Студенттерді еттен ыстық тағамдар түрін пісіру технологиясымен таныстыру. Теориядан алған білімдерін жетілдіріп, практикада қолданып білуге дағдыландыру. Ойлау және есте сақтау қабілеттерін дамыту. Қауіпсіздік ережелерін қатаң сақтауға, тазалыққа, ұқыптылыққа тәрбиелеу Тағам дайындау технологиясы, санитария және гигиена, жабдықтар, азық-түлік тауартану Тақтай, пышақтар, қолғап,табақ мульти-проектор
Сағат

саны

Практи-ка

6 сағ

Кезеңдер.

Орындалатын жұмыс.

Берілетін уақыт
1 Ұйымдастыру кезеңі:

1.Студенттердің сабаққа қатысын тексеру, құралдарын тексеру. Назарларын сабаққа аудару

2.Лабораториялық сабаққа сай киімін тексеру.

3.Кезекші звеноны тағайындау.

10 минут
2 Кіріспе нұсқау

Сабақтың тақырыбын және мақсатын таныстыру.

Теория сабақтарында өткен тақырыптарды студенттердің есіне салу, сұрақтар қою

1. Еттің адам ағзасына пайдасы мен зияны қандай?

2. Етті қайда өңдейді?

3. Тоңазытылған етті өңдеу жолдары?

4. Ірі кесекті және ұсақ кесекті шала фабрикаттарды дайындау

әдістері?

5. Шабынды ет масасын дайындау үшін қандай ет пайдаланады?

Жұмыс тапсырмаларын беру:

1. Студенттерді сабақтың жүйесімен таныстыру, орындалатын тапсырманы түсіндіру

2. Жұмыс кезінде қауіпсіздік ережелерін сақтауды ескерту,

журналға қол қойдыру

40 минут
3 Ағымдағы нұсқау

Студенттердің өзбетімен жұмысы:

Тапсырма бойынша: Еттен ыстық тағамдар пісіру.

Стейк тағамын дайындау

Студенттерді тапсырманы орындау ретімен және орындалуын айтып таныстыру

1. Берілген тапсырма бойынша жұмыс орындарын аралап бақылау:

а). Берілген тапсырманың өз дәрежесінде орындалуын қадағалау.

ә). Құралдарды қажеттілігіне қарай пайдалануды бақылау.

б). Қауіпсіздік ережесінің сақталуын қадағалау.

2. Тапсырманы қабылдау және бағалау.

3. Жұмыс орнын жинау.

260 минут
4 Қорытындылау

Сабақты қортындылау.

— жіберген кемшіліктерді саралау (Қауіпсіздік ережесін сақтауы, құралдарды дұрыс пайдалануы, дұрыс орындауы т.б)

-студенттердің бүгінгі тапсырмадан нені біліп, нені істеп үйренгенін білу мақсатында сұрақтар қою:

1.Стейк тағамын дайындау жолдарын түсіндіру?

2. Бұқтырылған ет өнімдерінен қандай тағамдар әзірлеуге болады?

Үй тапсырмасы

50 минут

Өндірістік оқу шебері: Ж.Өтепқали

Технологиялық нұсқау картасы №

Тапсырма: Сиыр етінен стейк тағамын дайындау.

Мақсаты: Студенттерге сиыр етінен стейк тағамын дайындау технологиясын үйрету жолдары.

Тапсырманы орындауға қажетті құрал- жабдықтар: асханалық құрал-жабдықтар (кастрюль, тақтайшалар, пышақтар, қуырма табақ)

Р/с Құрамы Мөлшері
1 Сиыр еті 500 гр
2 Жуа 2 дана
3 Тұздалған қияр 200 гр
4 Қыша 30 гр
5 Тұз, бұрыш татымына қарай
6 Картоп 1 кг
7 Жасыл бұршақ 1 банка
8 Сәбіз 200 гр
9 Тәтті болгар бұрышы 300 гр
10 Шемекі май 200 гр
Дайындау реті
Жуаны,болгар бұрышын,сәбізді уақтап турап табадағы майға қуырамыз. Етті жұқалап кесіп үстіне тұз, бұрыш, қыша жағып, үстіне қуырылған қоспамызды салып ,үстіне тұздалған қияр қойып ораймыз.

Дайын орамамызды қуырылып жатқан қоспаның үстіне салып піскенше қайнатамыз. Картопты аршып үстіне тұз салып, су құйып газге қайнатып аламыз. сүт пен сары майды құйып пюре қылып еземіз.

Дастарханға қоярда жасыл бұршақ, картоп пюресі, сәбізбен безендіріп беруге болады.

1. Өтепқали Жайнагүл. БЕЙНЕЖАЗБА

 

Өтепқали Жайнагүл ЖОСПАР.docx


Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s

%d такие блоггеры, как: